13 dolog, amit pofátlanul magas haszonnal adnak el nekünk ! A negyedik miatt pipa leszel Te is

9:04 Mrs. Nassoló 5 Comments

Gondolkodtál már, hogy egyes gyártók, mekkora haszonnal dolgoznak? Mennyit kérnek el mondjuk egy 20 forintból előállított termékért? Csak vegyünk egy példát, az O bag egy nagyon trendi műanyag táska napjainkban. Eladási ára nagyjából 19-23 ezer forint között mozog, előállítási költsége azonban mindössze 120 forint / táska. Idegesít, ugye?
Na de nézzünk olyan pofátlankodást, amellyel akár ma is találkozhattál, ha voltál boltban

HirdetésPattogatott kukorica


A mozik valójában nem is a jegyeladásokból élnek meg igazán, hanem a büfékben kapható túlárazott termékek termelik nekik az igazi hasznot. Egy nagy popcorn előállítási költsége a 100 forintot sem éri el, de vannak mozik, ahol 1500-1800 forintot is elkérnek érte.

Tankönyvek

A legnagyobb lehúzás, amikor az oktatási anyagokra raknak töménytelen hasznot a gyártók. Kötelező megvenni a tankonyveket, és általában 2000% -os haszonkulccsal dolgoznak a kiadók. Tehát, ha Ön 60 ezer forintért vásárol könyvet, annak az előállítási költsége 3 ezer forint volt.


Csavart burgonya


Vásárokon, fesztiválokon egyre gyakrabban tűnik fel ez a látványos ropogtatnivaló. 5-600 forintot is elkérhetnek egy pálcáért, miközben egyetlen szem burgonya van rá felfűzve, amely nagyjából 30 Ft-os költséget jelent.

Éttermi borok

A felső kategóriás borokat 3000 forintért is beszerezhetjük a boltokban, míg az éttermek olyan áron kínálnak 1 dl-t belőlük, hogy egy üveg ára így simán eléri a 8-10000 forintot is.

Drága divatórák

Nem akarunk márkát írni, de a legnagyobb divat óra gyártó cég órái, akár a 30-40 ezer forintos vételárat is súrolják, miközben az előállítási költség olyannyira csekély, hogy említésre sem méltó.

Az icewatch óra körülbelül 25 ezer forintba kerül, és az óraszerkezet a szilikon anyaggal együtt nem kerül többe 2000 forintnál.

Éttermi sörök

Hiába, az éttermek főleg az italok eladásából látják a legnagyobb hasznot: Egy dobozos sört 200 forintért megvehetünk a nagyobb üzletekben, az éttermekben, bárokban egy korsó sört 6-700 forintos áron kínálnak. És akkor még a vízzel hígításról nem is beszéltünk…


Lángos


A Balaton partján mindig megbotránkozunk, hogy megint feljebb ment a lángos ára: népszerűbb üdülőhelyeken nem szégyellnek 600 forintot elkérni egy sajtos-tejfölös lángosért, amelynek előállítási költsége nagyjából 100 forint lehet.


Üdítők

A boltban 200-500 forint közötti áron találhatunk különféle kiszerelésű üdítőket, pedig előállítási költségük nagyjából 44 forint.


Szemüveg

Tipikusan olyan termék, amelyért egy vagyont is el tudnak kérni, mert ez egy olyan dolog, amelyre nagy szüksége van az embernek, és kénytelen megvenni: a divatosabb szemüvegekért 30-60 ezer forintot is el szoktak kérni, nagyjából 8000 forintos előállítási költség mellett.


Tintapatron

Egy tuti biznisz: színtől és kiszereléstől függően 5-15ezer forintba kerülnek, előállítási költségük viszont az ezer forintot sem érik el.


Egy SMS ára

Manapság a szolgáltatók egyre alacsonyabb áron kínálják a szöveges üzeneteket, de így is 20-40 forintba kerülnek. A szolgáltatónak körülbelül 1 forintjába kerül egy SMS elküldése.


iPhone

Egy termék, amelyért presztízsértéke miatt olyan magas árat kérnek, amelyet nem szégyellnek. A legújabb modellek ára 250-300 ezer forint körül mozog, de egy készülék előállítási ára nagyjából 66 ezer forint. Érdekesség, hogy Magyarországon kérik a legtöbb pénzt egy iPhone 7-ért a világon.


HDMI kábel


Manapság minden olyan háztartásban megtalálható ez a kábel, ahol “lapostévé” és számítógép is van otthon. Az elektronikai cikkeket árusító boltok nem is a nagy tömegcikkeken (pl. TV) keresik a legtöbb profitot, hanem az ilyen apróságokon: előállítási ára ezer forint alatt van, eladási ára pedig nagyjából 5000 Ft.


Hirdetés

Márkás pólók

A távol-keleten előállított ruhadarabok előállítási költsége eltörpül a végleges árhoz képest, ez különösen igaz a nagy neveknél, ahol főleg a márkáért fizetünk egy vagyont. Egy prémium márka 100%-os pamutpólójának előállítási költsége nagyjából 1000-2000 forint körül mozog, eladási ára pedig 10.000 forinttól a csillagos égig terjed.

Palackozott víz

Ez tűnik a legtutibb üzletnek: Egy palack (mondjuk 1,5 liter) vízért körülbelül 100 forintot kell fizetnünk az üzletekben, pedig 3785 liter vizet tudnak előállítani, ugyanebből a pénzből. Kisebb kiszereléseknél még brutálisabb az árrés, hiszen fél liter vizet gyakran magasabb áron adnak a boltokban mint a másfél literes palackot.

Jégkocka

Tudjuk még fokozni: A többek között benzinkutakon is kapható, zacskózott jég ugyebár nem több fagyott víznél. Itt még többet keresnek rajtunk a cégek: ugyanis egy 2,5 kilós (azaz 2,5 literes) csomag ára nagyjából 7-800 Ft körül mozog.

Hirdetés

You Might Also Like

5 megjegyzés:

 1. Azt azért még hozzá illene kalkulálni, hogy olyan helypénzeket akasztanak a gasztrós vállalkozókról per alkalom, amit mások
  kb: 1 havi keresetének lehet betudni

  VálaszTörlés
 2. Régi mondás . "Amíg lósz....r van veréb is van " Mára megfordult "Amíg veréb van lesz lósz..r is "

  VálaszTörlés
 3. Ki ez a barom, aki ezt leírta?

  VálaszTörlés
 4. Egyébként is kihagyta a 300 Ft-os vattacukrot, amit 2 Ft-nyi cukorból lehet elkészíteni. De! kell hozzá vállalkozás minden költségével, kell hozzá gép, ami avul, autó nélkül sem tudja elvinni a búcsúba, jövedelmet is jó lenne termelni, helypénzt is kell fizetni, stb. Ennyit a 298 Ft-nyi haszonról.

  VálaszTörlés
 5. Azért még pluszban a csomagolás, szállítás, de azért vannak ezeken kívül is pofátlanul drága dolgok....

  VálaszTörlés