"Két kecske megy a hídon…" Egy pszichológia teszt ami megmutatja személyiségünk titkait!

0:36 Mrs. Nassoló 0 Comments

Érdemes nekifutni ennek a pszichológiai tesztnek, ha meg szeretnénk ismerni személyiségünk perspektíváit. Egyszerű és mégis komplex elemzést kaphatunk magunkról.Egy eléggé keskeny híd húzódik a folyó felett. Egy délután egy kecske igyekszik átmenni a hídon, hogy átjusson a túlsó partra, ellenben a másik oldalról is a hídra lép egy kecske, félúton találkoznak, de mivel nincs elég hely, egyik sem tud továbbmenni.
Mit gondolsz, mi fog történni? Szerinted a következő 5 alaphelyzet közül melyik lenne a számodra legelfogadhatóbb megoldás? Csak egy helyzetet választhatsz!

Hirdetés

Első szituáció: Az egyik kecske önszántából megfordul, és visszamegy, és megengedi, hogy a társa átérjen a partra.
Második szituáció: A két kecske veszekedni kezd, és egy idő után az erősebb kecske meghátrálásra kényszeríti a gyengébbet, így ő jut elsőnek át a túloldalra.
Harmadik szituáció: Az egyik kecske lefekszik a hídra, míg a másik átlépve, továbbhalad.
Negyedik szituáció: A két kecske nekimegy egymásnak, így mind a ketten leesnek a hídról, és a folyóba zuhannak.
Ötödik szituáció: Az egyik kecske visszafordul, hogy a másik át tudjon érni, és ahelyett, hogy elindult volna az ő útján, inkább ott maradt a társa mellett.

Hirdetés

Ha az első szituációt választottad:
Rugalmas, áldozatkész, önzetlen ember vagy. Inkább képes vagy lemondani saját érdekeidről, minthogy egy helyzetből te is, és a másik ember is vesztesen jöjjön ki. Szerinted ez a magatartás racionális megoldást jelent minden problémára, és képes vagy kompromisszumokat kötni, azért, hogy elérd a céljaidat. Lehet, hogy néha úgy tűnik, hogy túl könnyen lemondasz a terveidről mások javára, de tudod, hogy a számodra fontos célokat el fogod érni, ha eljön annak az ideje.
Ha a második szituációt választottad:
Egy erős, határozott személyiség vagy, de néha túlzásokba esel, hajlamos vagy a szélsőséges megnyilvánulásokra. Számodra nem nagyon létezik középút, a jelmondatod: „mindent, vagy semmit”. Tudod, hogy mit akarsz, bármilyen áron nyerni szeretnél. Azt szereted, ha mindig neked van igazad, még akkor is, ha ez negatívan befolyásolja a családtagjaiddal, barátaiddal való kapcsolatodat. Szereted, ha az utolsó szó a tied, azt meg nem tűröd, ha valaki meg akarja mondani, hogy mit és hogyan csinálj.
Ha a harmadik szituációt választottad:
Békeszerető, diplomatikus, rendkívül szellemes ember vagy. Odafigyelsz a környezetedre, és azt szeretnéd, ha mindenki boldog és elégedett lenne. A problémákra mindig egy intelligens megoldást találsz, amely mindenki számára előnyös lesz. Hiszel a csapatszellemben, és nem vagy egoista. Ha valamit nagyon szeretnél, akkor azt anélkül is elérheted, hogy másoknak nehézséget, vagy gondot okoznál. A bölcsességed segít abban, hogy elkerült a konfliktusokat. Nem kell senkinek semmit bizonyítanod, mert képes vagy a fejlődésre és tudod, hogy értékes ember vagy.
Ha a negyedik szituációt választottad:
A pesszimista szemlélet jellemző rád, úgy gondolod, hogy a dolgok a rossz irányba haladnak. Többnyire cinikus vagy. A szíved mélyén békére és lelki megnyugvásra vágysz, de úgy gondolod, hogy ahhoz, hogy ezt elérd, mindennap meg kell küzdened érte, viszont nem a környezeteddel harcolsz folyamatosan, hanem igazából önmagaddal. Meg kell tanulnod elfogadni a világot, úgy ahogyan vagy, amelyben van rossz, de van jó is. A pozitív dolgoknak pedig örülj.
Ha az ötödik szituációt választottad:
Idealista, nagylelkű, jószívű, optimista, társaságkedvelő ember vagy. Nyitott vagy a világ dolgaira, széles látókörrel rendelkezel. Könnyen szerzel barátokat, és szereted a társaságukat. Van, amikor úgy gondolod, hogy bármire képes vagy, bármi lehetséges az életben. Tudod, hogy mi tesz boldoggá, és igyekszel minden pillanatot átélni. Arra azonban vigyázz, hogy nem mindig te legyél az, aki többet ad másoknak magából, de már kevesebbet kap vissza, mint amennyire számítana.

Hirdetés

You Might Also Like

0 megjegyzés: