A bezzeganyák megmondták kik a rossz anyák. Te is "rossz" Anya vagy? Most kiderül

7:13 Mrs. Nassoló 0 Comments


Na de miről ismerszik fel egy rossz anya? Legalábbis a bezzeganyák, ökomamik, szuperanyuk szerint?



Hirdetés

1. Nem csomagolsz minden nap szuperegészséges ebédet a gyerekeidnek. És fogalmad sincs mi az a BPA. Vagy az MSG és a BHA vagy épp a BHT. És mindemellett ráadásul egész napra ott is hagyod őt a suliban/oviban.

2. Minden nap elhatározod, hogy most rászoktatod őket a brokkolira és a kelbimbóra, de aztán győz a sült krumpli. Aminek a maradékát persze örömmel tolod az arcodba.

3. Nem vagy elkötelezett tagja a Szülői Munkaközösségnek. Sőt, gyakran felteszed a kérdést, hogy egyáltalán mi is az?!

Hirdetés


4. Messziről elkerülöd a bezzeganyákat. Inkább egy sarokkal előbb rakod ki a gyereket az iskolánál, és utána egy bokorból figyeled, hogy betalál-e, csak hogy ne kelljen beszélned a cicanacis, frissen fodrászolt (De tényleg, hogy állhat valakinek ilyen tökéletesen minden hajszála már reggel fél 8-kor?!), szupermodell alkatú hegyi szuperanyákkal, akik szupergyerekeiknek épp a szuper babazsúrt szervezik, majd utána a kisebbet a szuperbabakocsiban tolva együtt indulnak futni. Te meg futsz vissza a kocsidhoz, mert már megint vesztettél 5 percet. Természetesen, nem érsz be időre a munkahelyedre.

5. A kézműves házi feladatokat az utolsó éjszakára hagyod, nekikezdesz, de este fél 10-kor hagyod a francba az egészet, és inkább elszaladsz a legközelebbi hiperbe valami utánzatért.

6. A gyereked olvasónaplójához te is csak a kivonatolt változatot olvasod el a kötelező olvasmányból.

7. Gyakran álmodozol az egyedüllétről. Egy csendben eltöltött kiadós reggeliről, jó könyvről és egy pohár borról.

8. Az ovis, iskolai ünnepségre te esel be utolsóként, már ha egyáltalán eszedbe jut, hogy aznap van, és közben végig azt számolgatod, hogy hogy lesz időd utána átöltözni, ha már erre az egyetlen estére programot és bébiszittert szerveztél.

9. Apropó bébiszitter. Gyorshívón van az összes ugrasztható rokon és bébiszitter, és néha úgy érzed, erősebben kötődsz hozzájuk, mint a férjedhez/párodhoz.

10. És időről-időre úgy érzed, hogy tele a hócipőd az egésszel: a napi rutin kimerít, a túl sok szabály és az elvárás kiborít, és ha megfeszülsz se leszel soha tökéletes. És hiába imádod a gyerekeidet, de minimum naponta egyszer a világ legrosszabb anyjának érzed magad, és bőgsz, amikor senki nem látja.

Ha bármelyik igaz Rád: 
Ne pánikolj! Nézd meg a Rossz anyákat, és tuti kisimulnak a ráncaid!

Hirdetés


You Might Also Like

0 megjegyzés: