"Nagyjából hat hónapom van új anyát találni a beteg lányomnak, mielőtt meghalok!"

5:41 Mrs. Nassoló 0 Comments

Hihetetlen, mennyit bír és mi mindenre képes egy anyai szív. Az essexi Vicky Picard életét arra tette fel, hogy másokon segítsen. Egész addig a basildoni kórházban dolgozott támogatva a betegeket, amíg ki nem derült: valaki másnak van rá szüksége – a nap mind a huszonnégy órájában.

Hirdetés





Kislánya, Jessica körül már a megszületése előtt akadtak aggasztó jelek, ám az anyuka reménykedett, hogy világra tudja hozni gyermekét. Bár a szülés sikeresen lezajlott, a kicsinél egy rendkívül ritka és komplex betegséget, Toriello-Carey-szindrómát diagnosztizáltak, nem sok jót jósoltak neki az orvosok.
A hirtelen megpróbáltatás mellé azonban újabb csapás érkezett, s az édesanya egyedül maradt az alig kilenc hónapos csöppségével.
Ám hiába a családi dráma, az agyi és szívfejlődési rendellenesség, az epilepszia és az autizmus tünetegyüttese, valamint az izomtónuszavar: anya és lánya immár tizenkilenc éve kitart egymás mellett.
A komoly küzdelmek, aggodalmak, éjszakai görcsök, folyamatos testi és szellemi jelenlét külön-külön is felőrölnék az ember energiáját, ám Vicky hihetetlen módon állta és állja a megpróbáltatásokat. Sosem gondolta volna, hogy mindezek után még hátravan a neheze!


Hirdetés


– Fáradtságot és emésztési zavarokat tapasztalva mentem el az orvoshoz, aki azt mondta, összeszedhettem egy vírust. Majd epekőre gyanakodtak, később eltávolították az epehólyagomat. Aztán kiderült, az egész mögött hasnyálmirigyrák húzódik. Műtétek sora és kemoterápia következett, ám végül megállapították, hogy menthetetlen vagyok. Hat hónapot jósoltak az orvosok – mondta az édesanya a brit Mirror című napilapnak.
A halállal való szembenézés, megértés és elfogadás azonban feladás helyett feladatot adott Vicky-nek. Most kell gondoskodnia lány jövőjéről, így a saját temetése megszervezése mellett új anyukát, szerető családot is keres a szeme fényének, vagy ahogy ő fogalmazott: „a világ legcsodálatosabb fiatal hölgyének”.
És közben Jessnek is meg kellett tanítani, hogy mi az a rák, és hogy mi az a halál...

Hirdetés

You Might Also Like

0 megjegyzés: